Malzemeler:
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yumurta (1 tanesinin sarısını üzeri için ayırın)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- bir tatlı kaşığı tuz
- 1 adet kabartma tozu
- alabildiğince un (4 su bardağı)
içine;
- maydanoz ve lor peyniri
üzerine;
- 1 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Hamur için gerekli malzemeler karıştırılır. Hamur kulak memesi kıvamına
gelecek şekilde yoğurulur. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar
koparılıp yuvarlanır. El ile hafifçe açılır. Ortasına peynirli harç
konulup kapatılır ve yuvarlatılır. Poğaça şekli verildikten sonra
tepsiye dizilerek üzerine yumurta sarısı sürülür. 175 derece fırında
pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder