Benim Dünyam

16 Kasım 2012 Cuma

Degaje yaka bayan kazak ve yapımı

İlk örgüye başladığım zamanlarda binbir hevesle yaptığım bir kazak idi.He giydinmi hiç diyenlere...Hayır maalesef hiç siftahım olmadı,kollarını kısa örmüşüm:)ilk acemilik ya sanırım ondan.
 İP:250 GR LİLA
400 GR MOR
ŞİŞ:7 NUMARA
BEDEN : 38

Öne 68 ilmekle başlayın,1 ters 1 düz olarak 8 cm lastik örün.Uzunluğunu ne kadar isterseniz kol kesimine kadar düz örgü ile devam ediyorsun sonra 3-2-1 kol kesimini yapıyoruz.
2.sıra ördükten sonra öndeki degaje dökümü vermek için ilmekleri ortalayarak ön ortasından 10 ilmeğin her birinden 1’er ilmek çıkartarak artırın.İki sıra örün tekrar ilmekleri ortalayarak ön ortasından 30 ilmeğin her birinden 1’er ilmek çıkartarak örün.Mor renge geçişte 2 sıra düz örgüden sonra arttırdığımız ilmekleri 1 düz 1 ters lastik olarak her iki yandaki ilmekleri düz örün.Son olarak ilmekleri kapatın.
Arkaya 68 ilmekle başlayın.Lastikten sonra düz örgüyle uzunluğuna göre örün.Kolu 3-2-1 kesin.Yaka oyuntusunu yaptıktan sonra omuzları kapatın.

Kollara 36 ilmekle başlayın.2 ters 2 düz 8 cm lastik örün.Üzerine düz örgüyle devam edin.Kolun her iki tarafından eşit aralıklarla 1’er ilmek olmak üzere 5’er ilmek artırın.Kolu 2-1 kesin.Her sırada 1’er ilmek eksiltirek kolu tamamlayın.Yaka çevresine saçak yaparak bitirin..




VAVVVV!!!
Tarihe gözüm iliştide 2007 senesinde örmüşüm.Demekki o yıllardan belliymiş nasıl bir örgü canavarı olacağım.Bakarmısınız acemilik çıkarmak için başlayıp bitirdiğim kazak....
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder